torsdag 6. oktober 2011

"Gladiatorens kamp"

Jeg er ingen Gladiator, men det kan være
artig å gå kamp likevel...
(foto: Sven Johnson)
I kveld har det vært klubbmesterskap i Tromsø karateklubb. Jeg deltok som lagleder for de yngste juniorene og som dommer under seniorkonkurransene. Å lede den yngste garden i vinn og tap-situasjoner, er en historie for seg. Nå må jeg vel heller få ut min opplevelse av seniorkampene.

Denne gang var det Gladiatorens kamp mot Bjørnen, Slangen og Hesten. I den rekkefølgen. Ingen av de involverte må ta dette ille opp. Historien må bare bli slik da Gladiatoren er ei dame som er rundt 40 kilo under vekta av Bjørnen (den tyngste av mennene, som også er en relativt god tekniker), Slangen (som er den letteste, 10 kilo tyngre enn Gladiatoren, og er en god tekniker og internasjonalt drillet fighter), og til slutt Hesten (som er snill som bare det, men som også er utrolig utholdende og "beinete" å gå mot).

Gladiatoren kastet seg altså inn i ringen mot Bjørnen først. Det ble en kamp preget av mot og gå-på-vilje fra -Gladiatorens side, men det er utrolig tungt å få slag og spark fra Bjørnen. Jeg undret meg over om hun kom til å gå i bakken, men det skjedde ikke. Hun overlevde kampen, men tapte på poeng. En seier i seg selv.

Kampen mot Slangen var jevn, og hun scorte også. Faktisk kunne hun ha seiret om alle dommerne hadde sett det samme som mattedommer. I stedet fikk hun Slangen i poengnød, og til slutt fikk han inn en teknikk som gjorde at magemusklene til Gladiatoren krampet seg. Knock out.

Gladiatoren fikk en kort pause, men insisterte på å gå siste kamp som var mot Hesten, selv om pusten ikke var helt i orden ennå. Hesten var utholdende, mens Gladiatoren også klarte seg bra. Mot slutten av kampen fikk Hesten inn et sleivslag i magen på Gladiatoren. Det var Gladiatorens sorti.

Neste stevne Gladiatoren skal være med på er mot damer (forhåpentligvis på hennes egen størrelse). De skal være utrolig gode for å ha en sjanse mot den jenta her om hun gjør det like bra som i kveld.

Takk til Gladiatoren for kveldens vitamininnsprøyting til inspirasjon og glede - og ikke minst vilje!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar