torsdag 7. juli 2011

"Det er i motbakker det går nedover"

Dagens overskrift er et sitat henta fra denne artikkelen http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/sprek/article4155824.ece: En mann med store fedmeproblemer trente seg ned i kilo, etterhvert også med å gå på fjelltur. Å gå på fjelltur med et visst antall kilo i overvekt er et slit!

En del av mine overskuddskilo fra fjoråret har forsvunnet eller blitt byttet ut med muskler. Jippi! Den store forskjellen merkes godt når vi småbarnsfolket går Ti på topp-turer med ungene i år. Nytt av året er at jeg har tatt med pulsklokka som motivator. Mannen i artikkelen har helt rett: Kaloriene forsvinner raskt som bare det, og det mens man går i et rolig tempo oppover fjellsidene (aldersgrense for unger som går i et rolig tempo ligger nok på rundt fem år - alt etter egen personlighet). I tillegg nytes den friske lufta og all den lykkefølelsen man tilegner seg ute i naturen. Fjellturer kan gjøre deg høy i mang en forstand.

Å løpe på fjellet eller oppover ei fjellside er en fjern drøm. Om den noensinne realiseres, får vi se på. Foreløpig er det mer enn godt nok å ha følelsen av at kiloene raser av som en bonus til en flott familieaktivitet. Takk og pris for at det finnes folk som driver Ti på topp-opplegget.


Det kan være langt opp og frem. Hvorfor ikke gjøre veien til målet og nyte turen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar