fredag 20. juni 2014

Senseigradering II: En studie i slitenhet

Graderinga starter (foto: Takuma Kouketsu) 

Slag, blokkeringer og spark. Stillinger. Bevegelse. Kata. Styrke. Kamp. Hodet skal fungere. Det psykiske skal være på plass. Og det fysiske, selvsagt.

Jeg har fått noen bilder fra graderinga jeg forsøkte meg på søndag 15. juni. Det er en studie i slitenhet. En studie i vilje. Om det var bra nok, gjenstår å se. 

Alle bilder nedenfor er tatt av Svein Erik Jamt. Tusen takk!

Björg, nidan fra Island, gikk opp til gradering i kyokushin.

Mens jeg klarte å konsentrere meg litt...

Shibata Shihan, 6. dan fra Japan har nylig gått 60manns kumite selv!

Tanya gikk opp til 3. kyu.

Ellen ble inspirert!

Marleen, landslagsutøver fra Ringerrike karateklubb, hjalp meg med å gå med meg.

Den 30. kampen fikk jeg æren av å gå mot Takuma Kouketsu, verdensmester i fullkontakt kamp. Javisst var jeg sliten, javisst gjorde det vondt, javisst .... Hadde ikke du vært det?
Etter siste kamp. Glad og fornøyd sammen med en gjeng flinke unger. De bestod i hvert fall gradering!

3 kommentarer:

 1. Eg skjønner jo null og niks av uttrykk og graderingsbetegnelsar og slikt, men eg skjønner at dette var stort, og slitsamt, og litt av ein opplevelse!

  Det var stilige bilder, så eg kosa meg å sjå på dette - er liksom ein heilt annan verden enn kondistrening, men veldig fascinerande!

  Imke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, eg fann tilbake til karaten etterkvart. Det har blitt mindre og mindre kondistrening på meg, men eg tenker no å starte opp at med litt jogging. Vona er berre at knea og føtene står han av. Stå på, Imke! Eg ventar framleis å sjå deg på startstreken på MSM!

   Slett
  2. Takk for det :)

   Sikkert lurt å ta løpinga veeeldig gradvis, når knea kranglar innimellom.
   Du trenar jo styrke, så det er bra, ifølge fysioterapeuten min er det beste ein kan gjera for knea å løfte tunge vekter sakte med få repetisjonar - då får i alle fall brusken vedlikehald (sjølv om det høyrest rart ut).

   Åå ja løpe midt på natta i solskin, det hadde vore virkeleg noko for meg. Eg skal følge med på kor fort det løpet blir utsolgt. Men eg trur det skal gå greitt å vera med også like før, ei venninne av meg blei med spontant på ferieturen eit år.

   Eg hadde nok satt pris på å få sett deg,når eg først hadde kome meg til startstreken altså :)
   (Så kan du vist meg litt karate etterpå, eg er jo så fascinert av det).

   Slett