fredag 25. november 2011

Å drømme om å strekke seg litt lenger

Tidligere i høst hadde jeg en nedtur i treninga der mye gikk i svart. Ei maratonløpervenninne sa da til meg, i en helt annen anledning, at det handler om å drømme og å ville strekke seg. For egen del må jeg innrømme at det også handler om å våge. Våge å sette seg mål som kan virke uoppnåelige.

Jeg kom til å tenke på dette da samboeren min fortalte om en blogg han hadde lest på - Geoff Neuperts "Chasing Strength". En av Neuperts læresetningerer er at man skal sette seg store mål for hva en vil oppnå. Temmelig amerikansk å tenke slik kanskje, men bakteppet for denne tanken var at en ved å sette seg lett oppnåelige mål kun lurer seg selv. Ved å sette lave mål for hva en vil oppnå, gjør en enda mindre utav det og faller til slutt inn i den gamle rytmen hvor intet blir gjort igjen.

Det er for så vidt enkelt å sette seg et mer eller mindre langsiktig mål. Det er også fint å kunne sette seg noen større delmål. Det å bli i bedre form blir sånn sett en type prosjektledelse der du styrer mot målsettingen. Utfordringen er trolig å sette en strek for prosjektet, for deretter å sette seg et nytt, stort mål. Den utfordringen kommer jo når du først er i god form, noe det bør settes kvantitative mål for siden "god form" ellers kan jo målsettingen kun forskyves uten at du noen gang kommer i mål. Se gjerne på Geoff Neuperts "oppskrift" her: http://geoffneupert.com/

Andre utfordringer kommer på veien, og alle ønsker de å lokke deg til å fravike din endelig målsetting. Det er kanskje da det er fint å ha lagt trening inn i sin mentale timeplan.

"You are in control of only two things in your life:
  1. Your Attitude.
  2. Your Behavior.
And the reality is, your Attitude determines and controls your Behavior." -Geoff Neupert

Lykke til med treningsprosjektet ditt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar