torsdag 8. desember 2011

Når ull spiller en rolle...

I dag var det bikkjekaldt ute. Syv minusgrader sa gradestokken utenfor hos oss. Akkurat passe temperatur til å prøve seg på en joggetur - slik som den som stod på programmet i dag. Jeg har dessuten aldri jogget i slik ei kulde tidligere, og det måtte jo prøves ut!

Det ble to lag med ull både oventil og nedentil samt ullsokker på. Jeg var veldig spent på om joggeskoene ville bli altfor kalde. Vinterlue og hansker måtte også til. Det er så utrolig ille å fryse på fingrene gjennom oppvarminga og de første par kilometrene, og enda verre å fryse på ørene.

Påkledninga var faktisk perfekt.

Siden jeg ble lessen på mandag, og bare syntes livet var kjipt, bestemte jeg meg for ei lett femkilometerløype. Sist jeg tok den, tangerte jeg min egen "rekord". Denne gang var jeg bare ute etter å kunne jogge fem kilometer uten å måtte gå innimellom.

Jeg slet, men det gikk. Jeg klarte ikke å presse meg selv til å jogge så fort at jeg hatet slik som i sommer, men jeg psyket meg i hvert fall opp til å utstå fem kilometer.

Jeg lurer jo litt på hva som skjer. Hvorfor jeg ikke klarer å løpe så langt, og like fort, som det jeg gjorde i sommer. Er det bare psyken? Likevel er jeg ved bedre mot i dag. Det er bare å håpe på mirakler slik man vel er ment å gjøre i disse juletider, og fortsette med forberedelsene til milløp. Det er bedre å komme sist enn ikke å stille - og med ulla på plass slipper jeg også å fryse!

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Er av og til innom bloggen din: artig!
  Når det gjeld løping om vinteren, så er det velkjendt men likevel eit mysterium at farten er dårlegare.
  Eg opplever det same: det går ikkje så fort om vinteren.
  Kanskje er det dei mange lag med klær som skal bevegast som steler energi? Glatt underlag? Det er mørkt dvs dårlegare sikt? Kald luft ein pustar inn som må varmast opp?
  Me kan jo sjå fram til det blir våren, då går det nok raskare igjen ;)

  SvarSlett
 2. Hei Imke!

  Takk for kommentar! Så fint at du er innom bloggen min til tider. Eg meiner å ha lest litt i din og..

  Eg har ikjke jogga så mykje på vinteren før. Eg har vel eigentleg ikkje jogga så mykje i det heile som no, og skjøner jo korfor mange veljer å vente til våren med å ta fram joggeskoa igjen når det er sånn fatt.

  Jaja, det er vel berre å gløyme personlege rekordar og heller tru at det er betre å kome i mål enn at mirakel skal skje.

  SvarSlett
 3. Ja heilt einig der!

  Eg tenker som så at vinteren er ei bra tid for å legge ein treningsbasis, med rolege løpeturar.

  Ein god effekt av å springe på snø/vanskeleg føre er at du får trent mange fleire små musklar sidan du må halde balansen meir enn på f.eks. asfalt.
  Og det kjem deg nok til gode igjen til våren/sommaren.
  Og då vil også farten koma tilbake ;)
  Lykke til vidare med vinterløpinga!

  SvarSlett
 4. Takk! Eg ventar på våren, men no må eg berre glede meg over fint vinterver her. Kanskje eg til og med kjem meg ut på ski - om eg tør;-)

  SvarSlett