tirsdag 10. juli 2012

Familie på tur

I to samfulle måneder har jeg lengtet etter å gå tur i skog og mark, og ikke minst fjell. Jeg trenger slettes ikke å erobre de høyeste fjelltopper. I stedet nøyer jeg meg med lettere turmål og lavere topper. All den tid man har små barn, er det en seier i seg selv å få dem ut på tur.

Hjelpen finnes nært: Bedriftsidretten arrangerer mye bra, blant annet Ti på topp http://www.gålittlenger.no/tromso/, mens Barnas turlag (Turistforeningen) http://troms.turistforeningen.no/troms/ arrangerer 5 turer med Turbo (og mye annet gøy). Ei bok man skal skrive seg inn i, en kode som kan finnes, en premie å se fram til... Det hjelper, for en inspirasjon!

For oss voksne er det helt herlig å komme seg ut i skog og mark, oppdage nye topper, se igjen de man har vært på tidligere, kjenne humøret stige og trettheten forsvinne. Det er ikke for ingenting at ordtaket finnes - "Ut på tur, aldri sur"!

Årets fjellturer begynte ikke før nå andre helga i juli. Ikke vet jeg helt hvorfor, men sånn ble det denne gangen. Til gjengjeld har vi nå besteget tre (små) topper i løpet av fire dager samt lett etter Turboskilt rundt Prestvannet i Tromsømarka. I morgen står en ny topp for tur. Det gledes!

2 kommentarer:

  1. Hva i alle dager er dette for slags sko?? :D

    SvarSlett
  2. Hei Ida! Jeg går ut fra at det er "barfotskoene"/Vibram Five Fingers du undres over. Du kan lese mer om dem på nettet, f.eks. her: http://www.barefootrunning.no/omoss_barefootrunning.no_vibram_fivefingers.html

    Jeg kjøpte mine nylig, og har brukt dem for kortere fjellturer nå i juli. Jeg har skrevet 2-3 blogginnlegg om hvordan utprøvinga går, så det er bare å se på bloggen min for juli om du kunne tenke deg å prøve slike. Foreløpig synes jeg det er deilig å få god bakkekontakt...

    Her i byen kan de kjøpes på XXL.

    SvarSlett