lørdag 14. juli 2012

Utholdenhet er en dyd...

Ja, utholdenhet er en dyd på så mange områder, også innenfor jogging. Jeg vet ikke om det er bra eller ei, men jeg har begynt på et regime med å prøve jogging i ett over lengre tid - i underkant av en time til nå. Farta skal variere, men hittil har jeg tatt det temmelig rolig.

Poenget er at jeg har sprukket så totalt på milløpene jeg har vært med på i år. Jeg har vært nødt til å gå kortere distanser, og det har ikke vært noe jeg har følt meg komfortabel med.

Det er ikke alltid like enkelt å tenke på at man skal være ute i vel en time og holde på med fysisk aktivitet. I går var jeg trøtt som en dupp, og hadde mest lyst til å legge meg. Sannsynligvis er det ikke kun dårlig søvn, men også allergi/allergimedisin som spiller inn. Dermed måtte samboeren til med inspirerende tilsnakk. Vel vitende om at værmeldinga for de kommende dagene ikke var de beste, halte jeg meg opp fra godstolen og kom meg ut.

Klokka hadde passert elleve på kvelden. Likevel var temperaturen fantastisk og lysløypa likeså. Årets første sommerdag her nord - temperaturmessig. De første tredve minuttene jogget jeg rolig avgårde. Deretter slo jeg om takta som best jeg kunne, og jogget tjue minutter i et betydelig raskere tempo. Det var da ingenting stemte lenger. Kilometertidene gikk betydelig opp på endomondoen. Jeg kom hjem, og var veldig skuffet. Etter ei rask gjennomregning i dag, er jeg betydelig mer fornøyd med gårsdagen. De to siste kilometrene i endomondoens data, representerer omtrent fire kilometer i det virkelige terreng. Ikke skjønner jeg hvorfor, men duppeditten hadde sviktet meg. Lettelse!

En lekse er i alle fall lært: Jeg har vanskelig for å være utholdende uten hjelp av pålitelige duppendingser.

9 kommentarer:

 1. Tøft av deg å løpe så sent. JEg selv gir meg kl 20:00 hvis jeg ikke var ute til da da blir det ingen trening

  SvarSlett
 2. Hei Ania! Her vrir jeg døgnet i sommertida, men det trenes som regel seint da jeg vil være sammen med ungene så mye som mulig av tida. Nå er de jo våkne temmelig lenge, men vi har så mye på gang at det blir vanskelig å trene tidligere likevel.

  SvarSlett
 3. Ja eg må innrømme at eg også har problem med å springe i eitt på ei mil.
  Det er nemleg slik at eg alltid hadde med meg hunden min på løpeturar, og ho (Binna den gongen) skulle jo alltid snuse og tisse og bade om det var varmt, og eg lot ho gjera det, sidan eg uansett skulle få ned pulsen og springe langt.

  Nå med ny hund som blir heime når eg er ute og løper, har eg anledning til å springe utan stans.
  Det er faktisk ikkje så lett, nei!
  Men nå etter Haugesund har det vist seg at det faktisk gir resultat også.
  Sjølv om eg på løpeturar på over ein time likevel stoppar kvar 15.min og går i eitt minutt, for å øve på å innta drikke undervegs.
  Og allergi, huff det er noko dr** for å seie det rett ut, eg har allergi mot burot og den kjem i august, då er eg ganske utslått og søvnig, både av medisin og allergien i seg sjølv.

  Så hugs på det, ein løpetur på 45min nå vil jo tilsvare ein løpetur utanom allergitid på ein time, sidan du brukar meir krefter.

  Ja kl.11 på kvelden er seint, men eg synst også det er nydeleg å trene seint.
  Håpar du får deg godt med søvn da etterpå!

  SvarSlett
 4. Hei Imke! Gratulerer med vel overstått Haugesund! Eg lurte lenge på korleis det hadde gått med deg, og vart letta når eg las bloggen din.

  Det er ei utfordring for meg å få nok søvn, men det er noe eg vil fokusere på framover. No i ferien har eg så mykje eg har lyst å gjere/vere med på , men eg tar livet med ro og stressar ikkje. Det er jo det viktigaste.

  Med allergisk helsing frå nord, Elisabeth:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Elisabeth!

   Det å få nok søvn er jo så viktig. Ein seier at når ein har gått med søvnunderskot lenge, skal det faktisk heile to veker til for virkeleg å hente seg inn igjen.
   Eg kjenner nå som eg har fri at eg endeleg får den søvnen eg har lengta etter lenge!

   Kanhende ferien blir best når du gjer slik du føler for, i staden for å gjennomføre alt du har lyst til (kanskje er det hodet som har lyst - men kroppen da?).
   Slappe av, ta livet med ro - høyrest ut som heilt nydelege ferie for meg :)

   God ferie og helsing nordover til deg frå Telemark :)

   Slett
  2. Takk, Imke, og likeså! No som sommaren er her, skulle eg absolutt ha gjort noe med søvnunderskotet. Og her sit eg, midt på natta i tåke og regnver... Eg kjenner no óg for å ta livet med ro. Det er herleg!

   Slett
 5. Takk!
  Hehe ja det er ikkje så lett det der, fordi eg kjenner også at eg ikkje kjem meg til sengs før rundt midnatt, og søv lenge på føremiddagen og det er kanskje ikkje beste måten å ta inn att søvnunderskotet på.
  Samtidig trur eg det er viktig å kjenne etter om det er dét ein treng. Kanskje at du kan sitte opp seint fordi du veit at du kan sove lenge neste dag, gjer at du søv bedre, og hentar deg fortare igjen?
  Eg prøvar å sette vekking på kl.9 sjølv om det er ferie, men eigentleg er det jo ikkje meining i det viss det ikkje er noko eg skal rekke.
  Det finst nok ikkje eit fasitsvar på dette.

  Men kjenner du at det blir godt å ta livet med ro, og slappe av, er det jo heilt nydeleg!
  Nyt det :)

  (Eg synst forresten ofte at litt regnvær om sommaren er deileg fordi då kan ein med god samvet sitte inne og drikke te, sjå på TV, lese ei bok, bla i gamle blad eller surfe på nettet i timesvis med teppe og puter på sofaen og kosete Lukas ved sida...berre det ikkje varer heile sommaren)

  SvarSlett
  Svar
  1. Apropos sommar og regnver: Eg har skrive ein liten snutt om sommaren i Tromsø i år: http://frasittestilling.blogspot.no/2012/07/sommer-i-troms.html?spref=fb No skal det rett nok seiast at det har vore mykje finver og opphald, men likevel så kaldt at ein skulle tru vi skriv mai, ikkje juli. I fjor derimot... Heldigvis var veret ok under Midnight Sun Marathon!

   Slett
  2. Og der var det nydelege bilder!
   Eg trur nok at eg gjerne kunne vore der og gått tur langs stranda sjølv om det er litt kjøleg og alt anna enn bikini-temperatur.
   Ja det er ikkje riktig sommarvarme her heller, men det er ikkje kaldt, og då er eg i alle fall fornøydd.
   Ei venninne av meg var også med på Midnight Sun Marathon og skrøyt veldig!
   Eg må absolutt ta meg ein tur nordover ein gong.
   Bildene dine på inviterar veldig til det :)

   Slett