fredag 27. juli 2012

Med Superturboer på tur

De siste dagene, for ikke å si ukene, har blitt dominert av nitidig gransking av værmeldinger og blikk ut av vinduet for å sjekke at værmeldingene holder mål. Ungene har blitt tatt med på tur i skog, mark og fjell.

Det flotte er at vi ikke behøver å dra på måfå: Når været er bra nok, kan vi rusle på Ti på topp-tur. Når vi er mer usikre på vær og ungene, drar vi på en noe raskere Turbotur (Fem turer med Turbo, Barnas Turlag). Noen av turene er både Ti på topp-turer og Turboturer. Det er også flott, og har rett og slett ført til at ungene har dratt på flere turer denne sesongen.

Veien til gammen var av typen skogsvei. Her hadde det gått fint
å ha med barnevogn eller sykkel. Selv valgte vi apostlenes hester.
I dag dro vi på Turbotur til gammen i Simavika. Det er vår niende turbotur, og ungene har bestemt seg for å bli Superturboer ved også å bestige den siste toppen - Ørnfløya.

Dagens tur ble valgt fordi det går grusvei helt opp til gammen. Vi unngikk dermed både vått terreng og gjørmete stier, og ungene kunne slippe å gå i støvler. Det var en fin tur oppover og bortover. Med litt bedre vær hadde den vært riktig så deilig, men vi levde under en konstant trussel om kraftig regnskur og et nærmest evigvarende yr. Å komme seg inn i gammen var derfor riktig så fint.

Vel fremme ble vi møtt av en flott, stor gamme. Mye å se på for ungene!
Gammen, badstua og vedskjulet var bygd av rusmisbrukere på avvenning. Et prisverdig foretak som forhåpentligvis har ført til en frisk(ere) tilværelse for mange.

Fem turer med Turbo (Barnas turlag):
http://troms.turistforeningen.no/troms/article.php?ar_id=33565&fo_id=1939

Ti på topp: http://www.gålittlenger.no/tromso/index.asp?mid=585

Jo flere vi er sammen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar