mandag 18. juni 2012

Juniorgradering

I kveld var det sesongavslutning for de yngste i karateklubben med gradering. Sensei Øystein stilte som habil sensor, mens jeg ordnet det praktiske med alt det dette innebærer. Det gikk fem ganger saktere med et dårlig kne i alle fall! Over tjue av de yngste stilte til gradering. De stod der spente, på rad og rekke. Helt stille og konsentrerte. Utrolig når de hadde lekt og kost seg bare minuttet tidligere.

Jeg er godt fornøyd med juniorene. De har lært mye, og at de har klart å finne ut av mønsteret på kataen er en god indikator på det. Det er ikke alltid helt enkelt å henge med i ulike stillinger, slag, spark, vendinger, mønster og kamp. Eller for å si det slik (hentet fra Tromsø karateklubbs websider):

Tidligere aspirant, nå har han trent
ivrig i to år. Endelig blåbelte!
"Progresjon tar tid. For at en bedre skal forstå undervisningen innen kyokushin-karate er det utarbeidet syv punkter som gjør det lettere å skjønne hvorfor utviklingen er trinnvis:
  1. Posisjon – stilling.
  2. Balanse – stilling under kontroll.
  3. Teknikk – korrekt utførelse.
  4. Koordinering – balanse og stilling under kontroll ved utførelse av teknikk.
  5. Hurtighet – bedre og hurtigere utførelse av ovenstående.
  6. Kraft – mer kraft i utførelsene.
  7. Refleks – alt ovenstående blir naturlige bevegelser."
Jeg håper alle juniorene kommer tilbake til høsten med ønske om å trene og å lære mer karate. Dette kan bli veldig bra!

Alle bestod testen denne gangen, og alle fikk vel fortjente nye grader. En del skulle også skifte beltefarge, og det er kanskje det gjeveste av alt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar