søndag 22. juli 2012

Kortreist i Tromsø - Fløyfjellet

Dagens mål - Fløya - badet i midnattssol. Noe ganske annet enn dagen i dag kunne by på.
I Tromsø trenger vi ikke å reise langt for å gå i fjell. En kort sykkeltur unna kan man finne alt fra korte og fine til lange og tunge turer. Den ubestridte ener når det gjelder folkeferdsel, må være Fløyfjellet.

Fjellheisen hjelper turister og fastboende opp til over 400 meter om ønskelig, eller trimmere, treningsivrige og mosjonister ned etter dagens økt - om ønskelig. Deretter er det ca 200 meter igjen til toppen av Fløya. På turen opp eller ned kan en stikke innom Troms turlags hytte, Steinbøhytta http://ut.no/map/page/maptool/97a8581a-679b-4bb0-82e1-8d6cdd206820/, sånn bare for kosens skyld eller for å søke ly for vind og vær.

Innimellom dagens byger, stakk hele familien avgårde for å få seg litt luft. Vi hadde lovet de små, håpefulle å ta fjellheisen opp og ned - hvilken forståelig nok er ettertraktet for to i rett alder. Derfra og opp gjorde de sitt beste for å løpe fra oss. Heldigvis var det ting på veien som var såpass interessant at de voksne fikk pusten igjen.

Fløya er vakkert med sin strålende utsikt til hele Tromsøya og byen med dertil hørende Kvaløya og fastlandsside. Fjellkjedene rundt ruver i all sin prakt, og er med på å gjøre utsikta pittoresk. Kanskje er det noen som synes det har blitt for kjedelig å gå på Fløya. De kan prøve å ta med seg barn på turen. Barneperspektivet er ofte annerledes, og opplevelsene likeledes.

Sist jeg så regnbuen skrev vi 23. juli 2011. Både da og på årsdagen etter
skrekkdøgnet gjorde den inntrykk.


Mange glade vardebyggere har satt sine spor.


 Steinbøhytta. Troms turlags hytte er bygd inn i terrenget på en forbilledlig måte.

 Utsikt ut døra fra Steinbøhytta

Min favoritt innenfor panorama av fjellandskap...


22. juli 2012. Det var nysnø på Tromsdalstinden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar