onsdag 11. januar 2012

Å sove seg opp?

Det er jo temmelig pinlig å si det, men det er vel best å være ærlig: Jeg har ikke klart å trene ordentlig en eneste gang siden lørdagens Mørketidsløp!

Jeg hadde gledet meg til å trene med litt diverse i stedet for "bare" jogging etter å ha terset meg gjennom på lørdagen. Kettlebellstreninger, karate og spinning stod på programmet, og ikke skulle jeg la det gå lang tid før de fine, nye joggeskoene ble tatt frem igjen heller.

Den gang ei. Jeg sliter. Greit nok at det er en del timer å ta igjen på jobb, og at det er mer enn nok å gjøre der. Greit nok at man må yte sin skjerv på hjemmefronten også, men det er da som forventet. Likevel - jeg er trøtt som en dupp, og har vært nødt til å legge meg tidlig hver kveld.

Det kjennes ut som om hjernen er utslitt, mens kroppen har restituert seg for ei god stund siden. Det kjennes ikke ut som dørstokkmila. Jeg har lyst å trene, men hjernen nekter å forholde seg til slike lyster.

Hva er dette? Må jeg sove meg opp, eller rett og slett sparke meg selv bak?

6 kommentarer:

 1. Jeg skjønner godt at du er sliten og utladet etter løpet. Jeg merker også at kroppen fortsatt er usedvanlig tung og sliten etter løpet, bena er blytunge. Jeg valgte å gå litt på ski i kombinasjon med en rolig løpeøkt denne uka. Prøv å kom i gjenge igjen med variert og rolig kondisjonstrening i løpet av de første ukene etter mørketidsløpet når du er klar :)

  SvarSlett
 2. Godt å høre at det ikke bare er meg, men du har da kommet deg raskt ut. Det er bra!

  Utladet, ja, og litt for mange minustimer på jobb. Håper å komme i mål der, og at det skal gjøre det lettere å komme seg ut. Det er jo ingenting i veien med været. Jeg får prøve meg på en lavpulstur etter din anbefaling Gard! (Ski høres også forlokkende ut...hm...).

  SvarSlett
 3. Hei!
  Nå kjenner eg deg ikkje så godt, så eg anar jo ikkje kva du er vant med i forhold til treningsmengde osv...
  Men du skriv jo i siste innlegg at å løpe 10km ikkje er akkurat kvardagskost for deg.
  Så var ikkje mørketidsløpet ei utruleg bra oppleving, sidan du klarte å fullføre til tross for at det var tøffe forhold?
  Eg får nesten lyst til å "filleriste" deg litt - på ein god måte altså - fordi du presterar på eit løp - 10km - fullfører målsettinga di - og så forventar du at du skal trene både karate, spinning, kettlebells dei påfølgjande tre dagane??

  Eg synst du skal vera stolt av deg sjølv! :)
  Eg har springe ganske mykje dei siste åra, både korte og lange distansar opp til maraton, og unnar meg alltid nokre dagar restitusjon etter eit løp, uansett distanse. Kroppen skal jo bygge seg opp att, og ein skal ha tid til å vera fornøydd og stolt etterpå.

  Så er me også inne i ein litt tung periode, årstidsmessig. Det er då få som struttar av energi nå når me nettopp har kome gjennom den mørkaste tida i året. Det er lett å sjå når ein les i andre bloggar som handlar om trening.
  Auka behov for søvn er jo heller ikkje uvanleg nå for tida.

  Eg hadde berre lyst til å gje deg eit klapp på skulderen, eg synst du er flink eg!
  Unn deg litt meir søvn om du føler for det, og velg deg heller færre treningsøkter av god kvalitet, enn mange fleire fordi du synst du "burde". Lytt meir til kroppen. Det løysar seg :)

  Lykke til vidare! :)

  SvarSlett
 4. Hei Imke!
  Takk for vennligsinnet filleristing og gode råd. Jeg setter alltid pris på å bli fortalt at jeg skal klappe meg selv på skulderen, for det er jeg utrolig dårlig til.
  Jeg har kommet meg litt nå, og i dagens blogginnlegg har jeg forsøkt meg på et historisk tilbakeblikk. Det hjelper godt på helhetsbildet. Faktisk har årets januar vært den beste noensinne så langt! Jeg gleder meg til å få på joggeskoene igjen også. Det skal ikke bli for lenge til nå!
  Mila under Midnight Sun Marathon skal også bli en positiv opplevelse. Ses vi der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du ikkje tok filleristinga ille opp da,
   eg blei litt usikker etter om det blei for mykje av det gode ;)
   Så bra at du laga deg eit historisk tilbakeblikk. Kjempelurt! Då blei januar plutseleg den beste nokon gong, fantastisk!

   Nå må eg au snart ty til slike grep, for nå har eg ikkje trent på ei heil veke, og kroppen er støl og daff, men men, når eg ser tilbake gjennom fleire år med trening, så går det jo alltid litt opp og ned.
   Og opp att.
   Ha ein fortsatt riktig god trening!
   (Midnight Sun Marathon høyrest jo utruleg flott ut...)

   Slett
  2. Å bli fillerista av ei som driv med triatlon, det er jo ei ære;) Fortsett gjerne med det! Det hadde vore eit mål å avslutte førtiåra med...

   I morgon skal eg springe intervall med flotte folk frå Northern Runners. Dei driv med framløping, og det er godt no på vinteren kjenner eg. No har sola kome tilbake til Tromsø, og eg kjenner det lettar og motivasjonen kjem tilbake. Stå på, det er berre vel ei uke igjen av den hersens januar!

   Og du MÅ kome og springe maraton under MSM 30. juni http://www.msm.no/ . Spring gjerne for Northern Runners om du vil;) , men du har kanskje klubb?

   Slett