mandag 21. mai 2012

Mot eller dumdristighet?

I fjor på denne tida, begynte jeg å forstå at jeg faktisk kunne jogge. At grunnen til at det gjorde vondt var stiv leggmuskulatur, ikke kronisk beinhinnebetennelse. Det gjorde til tider utrolig vondt, men jogging var en del av veien til leging av den stive muskulaturen. Den andre delen bestod av varmt bad og tøying/massasje i badet etter joggeturen.

I juli i fjor begynte jeg for alvor å hive meg på jogginga. Det var etter at ungene hadde deltatt i Labb og Line-løpet under Midnight Sun Marathon. Det var da jeg bestemte meg for å delta på en av de korte distansene under MSM 2012.

Først seinere bestemte jeg meg for tidsmål. Jeg skulle under timen på mila og helst under halvtimen på fem kilometer for å kalle det jeg gjør løping. Dithen har jeg ikke nådd ennå. Jeg er nærmest på fem kilometer med tida 30:11.

Fra mi andre trening med Northern Runners.
Nå hadde jeg vel ikke trodd at jeg skulle delta på annet enn MSM, og kanskje bare denne ene gangen. Der har jeg tatt feil. I løpet av juli i fjor, ble jeg nemlig oppfordret til å bli med i Northern Runners. Siden jeg ikke syntes jeg hadde noe der å gjøre, fant jeg ut at det beste jeg kunne gjøre for gruppa, var å gi dem andre, mer kompetente medlemmer. Ei av de jeg vervet, utfordret meg til å bli med på ei fellestrening. Hvis ikke jeg ble med, ville hun aldri tørre. Dermed stilte jeg. Intervalltrening i Lensmannsbakken. Jepp, akkurat så streng en bakke som den høres ut.

Det ble ikke den siste treninga med Northern Runners. Jeg er nok den treigeste som stiller på trening, men formen er betydelig forbedret som følge av de treningene. Likeledes er også ønsket om å løpe. Ikke bare løpe på trening, men stille i løp. Dermed er terminlista for denne sesongen lagt opp. Kanskje blir den for hard, men det er dette jeg ønsker meg:

Løp innenfor Tromsøkarusellen
- Breivikahallen 29. mai(?)
- Eidemila 9. juni(?)
- Folkeparken 13. juni(?)
- Tromsøhallen- Sør 18. juni

Adidasmila under MSM 30. juni

(10 km eller halvmaraton under Whale Half Marathon 21. juli - VELDIG usikker)

Løp innenfor Tromsøkarusellen
- Fjellheisen - Sør 12. august
- Tromsøhall -Nord 15. august
- Krokenmila 20. august
- Folkeparken 29. august
- Slaktarhaugen 5. september
- (Håkøya 9. september)

KK-mila 15. september

10 for Grete under Oslo maraton 21. september


Så var det å svare på spørsmålet i overskriften, og der velger jeg å i det med Märta Tikkanen:

"..., det meste var nok dumdristighet, en trang til å kaste seg utfor uten sikkerhetsnett." ("Personlige anliggender", s. 92).2 kommentarer:

  1. .....eller å si som Pippi: "Dette har jeg ikke gjort før, så det får jeg helt sikkert til!"

    SvarSlett
  2. Ah, det hadde vært fint å være like selvsikker som Pippi! For et herlig sitat.. Bør adopteres av alle og enhvert.

    SvarSlett